Sort fredag eller Cyber mandag?

Interessant forskning antyder, at sorte fredag og Cyber mandag gennem de seneste år tilsammen har udgjort en stor shopping weekend. Noget salg starter endda før disse to dage. Salget på cyber mandag steg med 33% i 2011 i forhold til 2010, hvilket betyder en øget omsætning på mere end 1 milliard $ (IBM Benchmark, 2011).

Førhen har sorte fredag altid budt på langt flere tilbud en cyber mandag, men i år er dette tal faldet drastisk til kun at omfatte 5% flere tilbud. Endvidere er tilbuddene blevet nogenlunde de samme på begge dage. Men hvad er det der får kunderne til at shoppe på netop disse to dage? Den vigtigste faktor er prisen på produkterne. Det er den kunderne basere deres beslutning på.

Forhandlerne får to dage med et super salg og forbrugerne får mulighed for at gøre nogle rigtig gode indkøb. Det er en win-win situation for begge parter. Eksperter udtaler sig, at forhandlere, der har mere en én salgskanal til rådighed, har lang større mulighed for at opnå udbytte end dem, der kun har en. Salg i butikkerne og online giver næring til hinanden, da flere mennesker nyder muligheden for at kunne shoppe på den måde de helst ønsker. Nogle kunder fortrækker e-handel på Cyber mandag i stedet for at besøge de overfyldte butikker sorte fredag, hvor de kan komme til at stå i kø længe blot for bare at komme ind i butikkerne med de gode tilbud. Lagerstatussen på sorte fredag er ”så længe lager haves” og det kan skabe stridigheder og til tider voldsomme kampe mellem kunderne om varerne. Mange kunder har tilmed en peberspray med sig i tasken på denne dag!

Cyber Mandag appellerer mere til de kunder, der ikke ønsker at besøge butikkerne sorte fredag på grund af de mange mennesker og tumult eller de kunder, der ikke har tid til at gå på shopping om fredagen. Eneste ulempen ved Cyber mandag er, at kunderne må vente på deres vare til de bliver tilsendte. Rapporter antyder, at begge dage har oplevet en stor vækst og det lover særdeles god for detailhandlen i løbet af de ”festlige” sæsoner som fx jul.

2017-02-01T15:02:37+00:00